Sök

 • Västerås Litteraturfestival Lördag den 19 oktober kl.10.00-18.00 är det dags för årets upplaga av Västerås Litteraturfestival. Markera dagen redan nu i kalendern så ni inte missar detta. Författarsamtalet som börjar kl. 16.00 leds av VLTs Erik Jersenius. I år deltar författarna: Kayo Mpoyi, Mats Strandberg och Lyra Koli.


  Fri entré hela dagen!


  Klicka på bilden för att läsa mer

 • Var med i Läsgame i höst Måndag den 2 september startar höstens Läsgame. Vi kör Läsgame på huvudbiblioteket (måndagar 16-18), Råby bibliotek (drop-in under öppettiderna) och på Önsta-Gryta bibliotek (Alla dagar i veckan!). Berätta om böcker du läst och levla upp till legend.


  Läsgame kostar inget att vara med i och alla barn 7-12 år är välkomna att berätta om böcker de läst!

 • Kostnadsfri juridisk rådgivning Ta chansen att få juridisk rådgivning helt utan kostnad i upp till 15 minuter på Bäckby bibliotek. Endsjö Advokatfirma kommer till Bäckby bibliotek Vissa torsdagar från 26 september till 5 december och hjälper dig med dina juridiska frågor.


  Du ringer och bokar en tid på tel.010-33 33 505.

 • Låna strömmande film via biblioteket Du kan låna tre filmer i månaden och se den nedladdade filmen så mycket du vill under 48 timmar. Allt du behöver är ett bibliotekskort. Helt kostnadsfritt förstås!


  Klicka på bilden för att läsa mer och komma igång!

 • Nu får du extra hjälp med IT och appar Ny teknik - känns det krångligt? Nu kan du få hjälp i stadsbibliotekets IT-hjälp och App-hjälp. Ta med dig din bärbara dator, surfplatta, läsplatta eller telefon så hjälper vi dig. Du kan få hjälp på svenska, arabiska eller kurdiska.


  Klicka på bilden för tider. Välkommen!

 • Ögonblick av evig tid. Raritetskabinettet är en permanent utställning om Stiftsbibliotekets 700 åriga historia. Se böcker från 1400-talet, handskrifter, Gustav Vasas bibel, Rudbeckius upp och nedvända världskarta och mycket mer. Föremålen byts regelbundet, så det finns ofta nytt att upptäcka. Välkommen in! Raritetskabinettet hittar du på Fackbiblioteket plan 2.

Dyslexiveckan

Den 7-13 oktober är det den Europeiska Dyslexiveckan. 

Har du eller någon i din närhet dyslexi eller dyskalkyli? Vill du veta mer? Under Dyslexiveckan kan du bland annat prova att läsa för en läshund och få tips på hjälpmedel och böcker. 

Läs mer om dyslexiveckan här.

 

Cineasterna - Låna strömmande film gratis

Titta på strömmande film gratis via biblioteket. Allt du behöver är ett bibliotekskort, en internetuppkoppling och en dator, mobil eller surfplatta.

På Cineasterna finns närmare 2000 kvalitetsfilmer. Det är lätt att komma igång. Följ länken nedan. Välj Västerås stadsbibliotek och gå vidare. Utforska cineasterna och upptäck en fantastisk filmskatt. 

Läs mer om Cineasterna här

 

Höstens Bibliogram

Nu kan du hämta höstens Bibliogram på ditt Bibliotek!

Det är en fullspäckad höst som väntar. Ta redan nu del av de bokningsbara barnprogrammen. De finns på sid 6-7 i Bibliogram och platser bokas från 3 september.

Klicka här för att se Bibliogram som pdf

 

Höst med bussen

Höstterminen 2019 är vi väldigt glada att hälsa ett tiotal nya förskolor välkomna till våra turer.

Vi är nu mitt i vårt utvecklingsarbete för att kunna ta emot vår nya bokbuss till vårterminen 2020. Hör gärna av er med synpunkter och idéer till oss om hur du tycker att bokbussverksamheten borde utvecklas.

Klicka här för att se tider och hållplatser

Västerås Litteraturfestival 2019

Lördag den 19 oktober 2019 hälsar vi er varmt välkomna till den andra upplagan av Västerås Litteraturfestival.

En festival med det litterära samtalet i fokus. Vi vill genom litteraturfestivalen stärka den lokala identiteten och öppna upp mot världen.

Läs mer om Litteraturfestivalen här

 

Världens bibliotek

I Världens bibliotek hittar du e-böcker och ljudböcker på arabiska, persiska, somaliska, tigrinska, bosniska, kroatiska och serbiska.

Världens bibliotek är öppet för alla i Sverige. Du behöver bara registrera dig med din e-postadress.

Prova Världens bibliotek här

 

Följ oss!