Hoppa till innehåll
  • Amineh - inte större än en kalasjnikov Amineh Kakabaveh kom till Västerås som 19-åring. På onsdag 26 april kan du höra henne i hörsalen klockan 18. Då berättar hon utifrån sin självbiografi om livsresan från en kurdisk bergsby till den svenska riksdagen. 2016 blev hon utnämnd till Årets svensk, för sin kamp för kvinnors rättigheter. Klicka på bilden till vänster för att se fler evenemangstips.
  • Vi ger dig IT-hjälp Ny teknik – känns det krångligt? Ta med dig din bärbara dator, surfplatta, läsplatta eller telefon till IT-hjälpen. Vi träffas tisdag 25 april klockan 15-17 på fackbibliotekets övre plan. Klicka på bilden till vänster för att se vad du kan få hjälp med.
  • Alltid öppet på webben Även när våra bibliotekshus är stängda kan du använda våra digitala tjänster på webben. Du kan läsa tidningar, tidskrifter och låna e-böcker och ljudböcker. Dygnet runt, alla dagar i veckan. Klicka på bilden för att komma till våra e-tjänster.
  • Hela programmet för jubileumsåret Den 11 juli 1317 nedtecknas det äldsta kända beviset för ett ”offentligt” bibliotek (för studerande och präster). Ärkebiskop Olof vidimerar en avskrift daterad 21 maj samma år. I avskriften redogör biskop Israel Erlandi i Västerås för den egendom som kyrkan förvärvat. Här börjar berättelsen om ett stiftsbibliotek i Västerås. I år firar vi Stiftsbibliotekets 700-årsjubileum på flera olika sätt. Listan kommer att fyllas på under året. Klicka på bilden till vänster för att se stadsbibliotekets program med anledning av Västerås jubileumsår 2017.
  • Tips på vårens böcker! Onsdagen den 10 maj kl 15.00-16.00 ger bibliotekarien Maria Westin aktuella boktips. I Glasrummets gåta på huvudbibliotekets musikavdelning. Vi bjuder på kaffe. Varmt välkomna! Klicka på bilden till vänster för att se alla våra program för vuxna.

Följ oss!    

Öppettider

Skaffa lånekort

Ny i Sverige/New in Sweden