Hoppa till innehåll
  • Förintelsens minnesdag 2017 Fredag 27 januari kl 12.15 i hörsalen hålls invigningen av Förintelsens minnesdag 2017, en dag för alla som vill visa sitt engagemang mot intolerans och främlingsfientlighet. I Västerås uppmärksammas minnesdagen genom en rad arrangemang i månadsskiftet januari/februari. Läs mer i bibliotekets evenemangskalender. Klicka på bilden till vänster för att komma till bibliotekets evenemangskalender.
  • Bibliotekets chef har fått medalj! Niclas Lindberg, tidigare generalsekreterare för Svensk Biblioteksförening, tilldelas Klemmingmedaljen av Kungliga biblioteket (KB). Medaljen delas ut ”som erkänsla för en för hela landets biblioteksväsen gagnerik och skicklig yrkesgärning”. Klicka på bilden till vänster för mer information.
  • Årets Augustprisvinnare utsedda! Årets svenska skönlitterära bok blev "De polyglotta älskarna" av Lina Wolff, årets svenska fackbok blev "Gutenberggalaxens nova" av Nina Burton, och årets svenska barn- och ungdomsbok blev "Tio över ett" av Ann-Helén Laestadius. Klicka på bilden till vänster för att komma till Augustprisets webbplats. (Foto: Sören Andersson).
  • Samtal om Bruno K Öijers poesi Tisdag 17 januari kl 17.45 kommer bibliotekarierna Gunnel Arvidson Nilsson och Maria Hedberg att leda ett samtal och läsa dikter av Bruno K Öijer. Välkommen att delta. Vi samlas i receptionen på huvudbiblioteket, Biskopsgatan 2. Klicka på bilden till vänster för att se alla våra program.
  • Håll koll på din lånetid Den 1 februari höjs avgifterna som du får betala ifall du inte lämnar tillbaks dina lån i tid. Att låna och lämna i tid är alltid gratis. För att slippa avgifter finns möjlighet att få påminnelse via e-post och sms innan lånetiden går ut. Du kan även låna om via hemsidan eller på biblioteket, ifall du vill behålla dina lån under längre tid. Läs mer om de nya avgifterna under Om biblioteket - Låneregler. Klicka på bilden till vänster för att läsa mer om bibliotekets låneregler och avgifter.

Följ oss!    

Öppettider

Skaffa lånekort

Ny i Sverige/New in Sweden