Sök

-

Västmanlandssamlingen

Västmanlandssamlingen

 

I denna samling hittar du litteratur som på något sätt handlar om Västmanland. Här finns geografiska och historiska beskrivningar av länet och dess orter, samt litteratur om allt från traktens växt- och djurliv till biografier över kända och okända västmanlänningar.


Samlingen började byggas upp på 1960-talet och innehåller böcker, tidskrifter, årsböcker, uppsatser och artiklar av olika slag. Större delen av materialet är till utlån, men det finns också en hel del referensmaterial som du kan läsa på plats i biblioteket. Du kan även läsa lokala tidningar på mikrofilm: VLT, från första numret 1831 och framåt, samt Västmanlands folkblad (1918-2002). Ett antal vhs- och dvd-filmer samt en del äldre geologiska och topografiska kartor ingår också i samlingen.

För dig som är intresserad av Västmanlands historia och nutid är Västmanlandsbibliografin en bra utgångspunkt. Det är en förteckning över utgiven litteratur i länet och består dels av en bok och dels av en databas. Om du arbetar på en mer avancerad forskningsuppgift finns det dessutom en del äldre material i Stiftsbiblioteket.

Klicka här för att få tips om hur du söker på bästa sätt i Västmanlandssamlingen.


Har du ett boktips eller saknar du något i vår samling? Lämna ett förslag här så tar vi kontakt med dig. 

Kontaktperson:   
 
Eva Matsson
Tel: 021-39 46 15
E-post: [eva.matsson@vasteras.se]

 

 

theme-footer