Naxos Music Library

Naxos Music Library

Naxos Music Library

Naxos music library omfattar mer än 100 000 cd-skivor. Du lyssnar på dem som strömmande filer som spelar upp i dina högtalare på datorn.

Det är mest klassiskt men också jazz, folk- och världsmusik och lite svensk pop och rock. Du loggar in till Naxos music library med ditt lånekortsnummer. Skriv det elvasiffriga numret där det står "Ange lånekortsnummer". Klicka här för att komma till Naxos Music Library.

Musiken går inte att ladda ner. I stället får du upp den direkt i datorns högtalare. Efter två timmar sker en automatisk nedkoppling men det går bra att logga in igen. 

Naxos Music Library via telefon/surfplatta:
För att köra Naxos Music Library via sin iPhone/iPod Touch/iPad eller Android-telefon/surfplatta behöver man skapa ett eget konto inom bibliotekets inloggning.

Så här går det till:
- Ladda först ned applikationen "NML" från Play Butik (Android-telefoner) eller App Store (iPhone/iPod Touch/iPad).
- Gå sedan till Naxos Music Library (NML) på en dator, via vår hemsida eller direkt http://vasteras.naxosmusiclibrary.com/page.library_cardno.asp. Fyll i lånekortsnumret och logga in. Väl inne klickar du på fliken Playlist och skapar ett eget konto genom att klicka på "Sign up" i raden Students/Members Playlist. Man får sedan e-post där man bekräftar sitt konto.
- Använd sedan dessa uppgifter till att logga in på NML i respektive telefon.

På iPod Touch kan man bara lyssna till NML när man är ansluten till ett nätverk via WiFi (t ex på biblioteket). På iPhone och Android-telefoner kan man köra via 3G, men tjänsten innebär att ganska stora mängder data överförs. Om man har ett abonnemang med begränsad mängd data per månad ska man kanske hålla ett öga på förbrukningen.

Naxos video library ger dig möjlighet att titta på strömmade musikfilmer. Du hittar mest klassisk musik, men även en del jazz och folkmusik. Du loggar in med ditt lånekortsnummer.

Språk

sv-se en-gb

Sök

theme-footer