Sök

logga

Littfest1

 

”En ny, stolt, tradition i staden”
- VLT:s kulturredaktör Erik Jersenius

Tack alla författare, besökare, utställare och inspiratörer som medverkade under Västerås Litteraturfestival 2018. Fredag och lördag 18-19 oktober 2019 ses vi igen då det är dags för Litteraturfestivalen år två.

Västerås Litteraturfestival är en festival i litteraturens och läsandets tecken. En festival med det litterära samtalet i fokus. Vi vill genom litteraturfestivalen stärka den lokala identiteten och öppna upp mot världen med en blandning av litterära godbitar och något för alla åldrar.

Tillsammans med ABF och Skådebanan har Västerås stadsbibliotek under många år arrangerat Bokens dag. När det var dags att förnya arrangemanget och föddes idén till Västerås litteraturfestival.

2018 hade vi besök av Elise Karlsson, aktuell med Gränsen som är uppföljare till kritikerhyllade romanen Linjen, Mats Jonsson som är serietecknare, författare och redaktör på tidningen Galago och Marie Björk som talade om föräldraskap och jämställdhet utifrån sin bok Vi ska ha barn. Många Västmanländska författare fanns även på plats: Stina Elg, Gunilla Zimmerman, Lars-Göran Dybeck, Anna Fröding, Hannes Lyckholm, Angelica Öhrn, Merit Åhs-Jahnbrink, Helena Öberg, Gunnar Sandström, Anna Säfström, Emma-Karin Rehnman, Bitte Lindberg, Micke Sandlin, Margareta Norefors, Elizabeth Roxenstierna, Marie Morin och Hans Lindqvist.

Tack även till Västeråsfandom som hade ett intressant panelsamtal om science fiction och fantastik.

 

För information om Västerås Litteraturfestival:

Mail stadsbibliotek@vasteras.se
Fredrik Cattani tel. 021- 39 46 73
fredrik.eklov.cattani@vasteras.se
Åsa Eliasson tel. 021- 39 46 74
asa.marie.eliassson@vasteras.se

 

 

Logga in

theme-footer