Målgruppsöppet

Aktiviteter på Råby bibliotek

Måndagar, Säsongsstart måndag 4 februari.: Läsgame.  För dig mellan 7 och 12 år finns Läsgame-klubben där vi pratar om böcker ni läst och samlar stämplar och armband för att försöka bli Legender.
--

Måndagar kl 15:30-16:30: Lättläst bokcirkel. Läs med oss på biblioteket! Vi läser böcker på lättläst svenska tillsammans och pratar om vad vi läst. Du behöver inte läsa hemma inför träffarna. Alla är välkomna!
--

Tisdagar - Bibliotaku: Bibliotaku är för dig som går i sexan och uppåt. Otaku är japanska och betyder nörd, och under några tisdagar i vår så nördar vi som vanligt ner oss i serier och andra spännande grejer. Hör av dig till Råby bibliotek om du är intresserad och vill veta mer! 
--

Onsdagar kl 15:30-17:00: Språkcafé. Vi övar på att prata svenska tillsammans i caféet, Råby centrum.
Gratis kaffe eller te i caféet!
--

Onsdagar kl 15:30-16:30: Bokträff för barn på arabiska.
--

Onsdagar kl 16.00-18.00: Läxhjälp för barn upp till 15 år i samarbete med projektet Kompassen och volontärer. Är du intresserad av att vara volontär på läxhjälpen? Kontakta Råby bibliotek!
--

Onsdagar kl. 18.00-19.00: Svensk-arabisk seriecirkel. Tycker du om att läsa serier? Är du arabisktalande och vill träna på svenska? Är du svensktalande och vill hjälpa andra att träna på svenska? Vill du vara med i en svensk-arabisk seriecirkel? 

 
Vi läser samma tecknade serie men du väljer själv om du vill läsa på svenska eller arabiska. Vid träffarna pratar vi på svenska om det vi läst. 
 
Hör av dig till Råby bibliotek om du är intresserad. Vi startar så fort vi får ihop en grupp!
--
 
Onsdagar kl 17.00-19.00: IT-hjälp. Behöver du hjälp med datorer, surfplattor, din telefon, bibliotekets e-tjänster, utskrifter eller något dylikt? Kom förbi biblioteket under IT-stöd så hjälper vi dig så gott vi kan! Välkommen!
Biblioteksdörren är öppen under den här tiden, så om du har ärenden på biblioteket som du kan sköta själv (till exempel hämta reserverad bok eller liknande) är du välkommen även om du inte behöver IT-stöd. Ha dock i åtanke att personalen kan vara upptagen med IT-frågor, så du kanske inte får den hjälp du är van vid.
--
 
Torsdagar kl. 15.00-16.30: After school. Är du 12 år eller yngre är du välkommen till bibliotekets After school. Vuxna är välkomna i sällskap av barn. Under After school kan du låna/lämna böcker, pyssla, använda våra datorer eller lyssna när vi på biblioteket läser högt ur spännande böcker. Välkomna in!
--
 

Övriga aktiviteter under våren

Onsdag 30 januari kl. 15.00-18.30: Minnesveckan: Kväll för förintelsens offer. Den 27 januari är den internationella minnesdagen för förintelsens offer, baserat på datumet då fångarna befriades från koncentrationslägret i Auschwitz. Under kvällen hedrar vi offren genom en utställning på biblioteket samt en föreläsning och filmvisning.
--

Onsdag 30 januari kl. 18.00-20.00: Januarifika. Bibblan bjuder in till myskväll!  Det blir fika (såklart), information om vad som händer på biblioteket under våren, roliga aktiviteter samt snack om böcker! Det finns även möjlighet att diskutera dina tankar om biblioteket med avdelningschef Irja Holtter.
Varmt välkomna!
--

Fredag 8 mars kl. 13.00-15.00: Interkulturell dialog. Föreläsning av inkluderingsteam i Västerås stad. ”Vi vill skapa dialog runt kultur, tradition och religionsfrågor och vad det kan innebära i mötet mellan människor i vardagen. Genom ökad kunskap skapar vi större förståelse för varandra och ett bättre bemötande. Vi strävar efter ett interkulturellt förhållningssätt där mångfald berikar.” 

Från 12-100 år. Begränsat antal platser, boka din plats på biblioteket. Kostnadsfritt!
--

Onsdag 27 mars kl. 18.00-20.00: Marsfika.  Bibblan bjuder in till myskväll!  Det blir fika (såklart), information om vad som händer på biblioteket under våren, roliga aktiviteter samt snack om böcker! Det finns även möjlighet att diskutera dina tankar om biblioteket med avdelningschef Irja Holtter.
Varmt välkomna!

--

Torsdag 16 maj kl. 16.30-19.30: Råby vårfest. Fest och aktiviteter för alla åldrar! 
Mer information kommer, håll utkik!
--

Torsdag 16 maj kl. 16.30-19.30: Bokloppis på vårfesten. Svämmar bokhyllan över? Boka ett bord och sälj några av dem till lycka för någon annan, eller kom och fynda sommarläsningen!  Boka ditt bord hos biblioteket senast 10 maj. Begränsat antal, först till kvarn!
--

Biblioteksvisning på arabiska. Hur fungerar biblioteket? Vad erbjuder vi? Hur får man ett lånekort? Hur går det till att låna böcker? Nesreen visar dig runt, förklarar och hjälper dig att skaffa lånekort. Du bokar en tid på biblioteket.

احجز موعدك  مع نسرين في مكتبة Råby .

زيارة المكتبة للكبار باللغة العربية  .كيف تعمل المكتبة ? ماذا نقدم ? كيف تستعير الكتب ? نسرين ستساعدك في ذلك , تشرح و تساعدك للحصول على بطاقة المكتبة .

Artiklar: lista med sökfråga

Sök

Logga in

Program

theme-footer

moveEventStartDate