Upptäck biblioteket tillsammans

På biblioteken i Västerås finns mycket att upptäcka för dig som vuxen tillsammans med ditt barn. Där hittar ni böcker, tidskrifter, ljudböcker, musik, CD-ROM och videofilmer. Allt passar inte alla barn men alla barn hittar alltid något. Där finns tjocka böcker, smala böcker, lättlästa böcker, roliga böcker, sorgliga böcker, äventyr, fantasi, deckare, sport, böcker med stor stil och mycket mer.

I bokens värld kan ditt barn läsa om allt. Vill du läsa högt för ditt barn har vi kapitelböcker och högläsningsböcker. Kanske har du och ditt barn en hobby tillsammans, vill ni ha en pysselkväll eller ordna barnkalas? Biblioteket har böcker för alla tillfällen. Har ditt barn något specialområde som han/hon vill veta mera om så finns boken på bibliotekets hylla.

I vår katalog kan ni söka efter just det du och ditt barn vill ha. Vi hjälper dig gärna att söka.

Barnen kan också gratis boka våra datorer och använda Internet. På nätet hittar de många spännande länkar i olika ämnen. Nätet är som en stor uppslagsbok där ditt barn kan hitta alla möjliga uppgifter och fakta. Ditt barn kan också använda våra datorer till att göra sina skoluppgifter på.

Biblioteken i Västerås är en skattkista full av olika media som väntar på just dig och ditt barn.

Här nedan hittar du en lista över de senaste barnböckerna på Västerås stadsbibliotek. Låna gärna!

Super-Charlie
Super-Charlie & gosedjurstjuven