Upptäck biblioteket tillsammans

På biblioteken i Västerås finns mycket att upptäcka för dig som vuxen tillsammans med ditt barn. Där hittar ni böcker, tidskrifter, ljudböcker, musik och film. Allt passar inte alla barn men alla barn hittar alltid något. Där finns tjocka böcker, smala böcker, lättlästa böcker, roliga böcker, sorgliga böcker, äventyr, fantasi, deckare, sport, böcker med stor stil och mycket mer.

I bokens värld kan ditt barn läsa om allt. Vill du läsa högt för ditt barn har vi kapitelböcker och högläsningsböcker. Kanske har du och ditt barn en hobby tillsammans, vill ni ha en pysselkväll eller ordna barnkalas? Biblioteket har böcker för alla tillfällen. Har ditt barn något specialområde som han/hon vill veta mera om så finns boken på bibliotekets hylla.

I vår katalog kan ni söka efter just det du och ditt barn vill ha. Vi hjälper dig gärna att söka.

Barnen kan också gratis boka våra datorer och använda Internet. På nätet hittar de många spännande länkar i olika ämnen. Nätet är som en stor uppslagsbok där ditt barn kan hitta alla möjliga uppgifter och fakta. Ditt barn kan också använda våra datorer till att göra sina skoluppgifter på.

Biblioteken i Västerås är en skattkista full av olika media som väntar på just dig och ditt barn.

Här nedan hittar du en lista över de senaste barnböckerna på Västerås stadsbibliotek. Låna gärna!

71951
Visst kan Lotta nästan allting
Hylla: Hcf
Lotta på Bråkmakargatan kan nästan allting. När Jonas och Mia-Maria bara gråter för att det inte finns en enda julgran att köpa i staden, då är det Lotta som räddar julen. Fast ibland blir det lite fel.
Sunnanäng
Hylla: Hcf
Sagan Sunnanäng som bilderbok. Två föräldralösa syskon hamnar hos bonden i Myra där de får slita ont. Men en dag för en röd fågel dem till Sunnanäng. Här är våren evig, de får alltid äta sig mätta och leka så mycket de vill.
Kajsa Kavat hjälper mormor
Flytande i vatten