Sök

Artiklar: lista med sökfråga

Gratis film

test

Under september/oktober månad visar Västerås filmfestival film på Stadsbiblioteket. Dessa vardagar kan du slå dig ner i Hörsalen och njuta helt gratis:
12 sep. kl. 14.00 - 19.00. Vi visar även film 20 sep och 11 oktober 14.00 - 18.00 och 27 september kl. 16.00 - 18.00 

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Hörsalen
Entré: Fri entré
Klockan: Se till vänster
Arrangör: Västerås filmfestival, Västerås stadsbibliotek

 

Datum 2019-09-03

Förstå Afghanistan

test

Afghanistan är inte utan problem, men här saknas inte heller framsteg. Få skildringar handlar om den genomgripande utveckling som skett inom alla samhällsområden sedan 2002 då FN, det internationella samhället påbörjade omfattande insatser för att rehabilitera landet som varit i krig sedan den Sovjetiska invasionen 1979. 

Från färre än en miljon barn i utbildning till ca 6 miljoner idag, varav 35% är flickor. Från ingen organiserad sjuk- och hälsovård till en landsomfattande sjuk- och hälsovård med fokus på barn- och mödravård. Från ett knappast befintligt telesystem till 18 miljoner mobilabonnemang, hundratals fria radio- och kanaler och en mycket oberoende press Från talibanstyre till långt hyggligt fria val, med tre parlamentsval och tre presidentval i ett land där allmänna val aldrig tidigare förekommit.

Om utsikterna till fred, som inte varit så gynnsamma på 30 år och om utvecklingen i landet och Svenska Afghanistankommittens arbete där kommer Björn-Åke Törnblom att berätta. Han har i sju år bott och arbetat i landet åt Svenska Afghanistankommittén bland annat som planeringschef och säkerhetsansvarig.

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Hörsalen
Entré: Fri entré
Klockan: 18.00
Arr: Västerås stadsbibliotek, Svenska Afghanistankommittén, FN-föreningen i Västerås 

 

Datum 2019-09-17

Tisdag på Torget

test

Spelhörna med Västmanlands spelmansförbund. En lunchkonsert med svensk folkmusik. Spelmansförbundet har 124 medlemmar från hela länet som spelar på allehanda instrument och sjunger låtar från Västmanland och resten av världen.

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Torget
Entré: Fri entré
Klockan: 12.00 - 13.00
Arrangör: Västmanlands spelmansförbund, Västerås stadsbibliotek

 

Datum 2019-09-17

Västerås i världen - världen i Västerås

test

Charlotta Filling som är processägare för internationellt arbete åt Västerås stad kommer och berättar om ett projekt som hon driver: ”Västerås i världen - världen i Västerås”. Vi bjuder på förfriskningar.

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Hörsalen
Entré: Fri entré
Klockan: 18.00
Arrangör: Föreningen Norden

 

Datum 2019-09-18

Konsert med duon Bäckafall

test

Från Irland till Haiti, från Mali till Älvdalen. Influerade av Världen, med klangbotten i svensk spelmanstradition framför de egenkomponerad och traditionell musik. Samspelet förenar oss, svänget väcker lyssnarens dansglädje. Duon består av nyckelharpisten Samuel Lundh och gitarristen Hampus Grönberg.

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Hörsalen
Entré: Fri entré
Klockan: 18.30 19.30 
Arrangör: Världens musik och dans och Västerås stadsbibliotek

 

Datum 2019-09-19

Logga in

Program

theme-footer

moveEventStartDate