Sök

Artiklar: lista med sökfråga

Stöd för kvinnor med gynekologisk cancer

test

Gyncancerföreningen Mariarosen i samarbete med Gynsam. Föreläsare Belinda Haraldsson, ordförande, Gynsam. (Gyncancerföreningarnas Nationella Samarbetsorganisation).Gynsam vill se en optimal sjukvård för alla kvinnor med gynekologisk cancer och ser sin uppgift att föra ut kunskap och vara ett stöd för kvinnorna och deras närstående. Verksamheten är ideell, partipolitiskt och religiöst obunden. GCF Mariarosen i Västerås är en medlemsförening i Gynsam. 
Vi kommer också få träffa Lena Wäppling som drabbades av äggstockscancer. Med anledning av sin sjukdom startade Lena en stiftelse. Lena Wäpplings Stiftelse stödjer vetenskaplig forskning inom gynekologi, främst äggstockscancer. Lena kommer att berätta om sin sjukdom och om sin stiftelse.

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Hörsalen
Entré: Fri entré
Klockan: 18.00
ArrangörGCF Mariarosen

 

Datum 2019-11-18

En rektor med dragspel

test

Möt Helena Wessman, västeråsaren som i juni i år tog över rektorsstolen på Kungliga Musikhögskolan. Hon har dragspelet med sig, instrumentet som är hennes väg tillbaka till det egna musicerandet. Helena Wessman har varit informationschef inom länsmusiken i Västmanland, högskolerektor vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, vd och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker, konserthuschef på Berwaldhallen med Radiokören och Sveriges Radios Symfoniorkester. Och nu rektor för Kungliga Musikhögskolan. Ikväll berättar Helena Wessman om sitt liv inom musiken och varvar med gotländsk folkmusik och klassisk musik på sitt dragspel. Entré 60 kr för icke medlemmar.

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Hörsalen
Entré: 60 kr för icke medlemmar
Klockan: 18.00 - 19.30
Arrangör: Västerås Humanistiska Förbund , Västerås stadsbibliotek

 

Datum 2019-11-19

Gräv där du står

test

Gräv där du står! Om husen som finns och har funnits i kvarteret där du bor. Silva Pettersson berättar om sin forskning kring kvarteret Ida i Västerås.

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Fackbiblioteket, nedre plan
Entré: Fri entré
Klockan: 18.00 - 19.00
Arrangör: Västerås stadsbibliotek och Västerås släktforskarklubb

 

Datum 2019-11-20

Stadsdelsutveckling i Västerås

test

Terence Fell och Eduardo Medina, forskare vid Mälardalens högskola, föreläser om ”Den nya urbana krisen och medborgarmotstånd” och ”Grönområdens betydelse"; utifrån deras forskning om Västerås.

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Hörsalen
Entré: Fri entré
Klockan: 18.00
Arrangör: Hammarby Stadsdelsförening

 

Datum 2019-11-20

Jourhavande släktforskare

test

Vi hjälper erfarna och nya släktforskare. Välkommen till vårt drop-in.

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Fackbiblioteket, nedre plan
Entré: Fri entré
Klockan: 15.00–18.00
Arrangör: Västerås släktforskarklubb

Eva Söderberg, lektor i litteraturvetenskap vid Mittuniversitetet och ordförande i Martha Sandwall-Bergströmsällskapet. Helene Ehriander, lektor i litteraturvetenskap vid Linnéuniversitetet och sekreterare i Martha Sandwall-Bergströmsällskapet.

Datum 2019-11-21

Logga in

Program

theme-footer

moveEventStartDate