Hoppa till innehåll

Soloföreställning med tapdans

test

Gustav är utbildad på Performing Arts School i Göteborg samt ” Professional Tap Training Program” på Escola Luthier d’Arts Musical i centrala Barcelona. Han har medverkat i uppsättningar som: ”Pippi Långstrump på de sju haven” på Lerbäcks Teater, ”Crazy For You” på GöteborgsOperan samt ”Moustache, The Rhythm Musical” av Coco Comin på Teatre Apolo i Barcelona. Han har även arbetat på Daftö Resort som showartist, skådespelare och trubadur. Han har koreograferat och med-regisserat konserten ”Project:Examination” tillsammans med stråkkvartetten MalvaKvartetten. År 2016 mottog Gustav ”Hjalmar Berglunds Revystipendium”.

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Glasrummets gåta, musikavdelningen
Ålder:
Entré: fri entré
Klockan: 18.00
Foto: Saretta Macchiavelli
Arrangör: Västerås stadsbibliotek, Världens Musik och Dans i Västmanland, Sveriges Spelmäns Riksförbund, Västmanlandsmusiken, Kulturens, Eric Sahlström Institutet, Svenska Folkdansringen, Riksförbundet för Folkmusik och Dans.

 

Datum 2017-09-21

Musikalisk älgskav

test

Stina Elg skriver melodisk musik med tänkvärda texter för både barn och vuxna. Lite beskt och syrligt ibland, men också pepprigt, sött och gott. Något för alla smaker. Välkommen att avnjuta en kulinarisk kompositionskompott med Stina Elg och Mats Hjulin.

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Hörsalen
Ålder:
Entré: 50 kr
Klockan: 13.00
Arrangör: Västerås stadsbibliotek

Datum 2017-09-23

Stiftsbiblioteket under 40 år.

Stiftsbiblioteket igår och idag. Vad har hänt under 40 år? Vad sker bakom ”kulisserna”? Bibliotekarierna Jan Larsson och Pia Letalick berättar minnen och aktuella händelser från Stiftsbiblioteket. Ett urval av äldre böcker och handskrifter ur samlingarna kommer att visas. Fotograf: Lasse Olsson/Västerås Tidning.

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Hörsalen
Entré: 40 kr för icke medlemmar
Klockan: 19.00
Arrangör: Föreningen Norden, Västerås hembygdsförening, Stadsbiblioteket 

 

Datum 2017-09-25

Skydda hjärtat med kost och livsstil

test

Man beräknar att var tredje medborgare i Sverige drabbas av hjärt- och kärlsjukdom eller stroke. Mycket kan vi göra själva för att motverka hjärt- och kärlsjukdom även om det ibland är genetiskt. Författaren Gun-Marie Nachtnebel berättar om sina böcker Hjärtvänlig mat och Smörstekt som vann pris i Gourmand World Cookbook Awards.

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Hörsalen
Entré: Fri entré
Klockan: 18.00
Arr: Stadsbiblioteket, Studieförbundet Vuxenskolan

 

Datum 2017-09-28

Slöjd- och stickcafé

test

Vi träffas på Stadsbiblioteket sista torsdagen i varje månad sep, okt. och nov. Ta med något nytt projekt eller dina Ufos (undanstoppade framtida objekt).

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Entrén/Torget 
Entré: Fri entré
Klockan: 16.00 - 19.00
Arrangör: Västerås slöjd- och hantverksförening

 

Datum 2017-09-28