Sök

Artiklar: lista med sökfråga

Tisdag på Torget

test

Kom till vårt LP-café och ta en paus i vardagen. Jesper och Åse från musikavdelningen tar fram några LP-skivor från magasinet eller så är du välkommen att ta med egna skivor.

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Torget
Entré: Fri entré
Klockan: 18.00
Arrangör: Västerås stadsbibliotek

 

Datum 2019-05-28

För din säkerhet

test

Vad gör du om mobilen är död, internet har slutat fungera och ljuset inte tänds när du slår på strömbrytaren? Kan du hantera en situation när det inte finns el eller vatten under flera timmar, ja kanske flera dagar eller veckor? På För din säkerhet! får du grundläggande kunskaper om var du hittar information vid kriser och hur du stärker din förmåga att ta hand om dig själv och dina nära vid kriser i samhället. Vi riktar oss till dig som är 16 år och äldre. Anmäl dig här!

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Hörsalen
Entré: Fri entré
Klockan: 17.00 - 20.30
Arrangör: Försvarsutbildarna Västmanland

 

Datum 2019-05-28

Allsångslördag

test

Underhållning med Aros Ladies och Husbandet.

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Hörsalen
Entré: Entré: Fri entré
Klockan: 12.30 - 13.30
Arrangör: Västerås stadsbibliotek

 

Datum 2019-06-01

I tjejers spår - för framtids segrar

test

I samband med Vårruset 2019 kommer etnologen och genusforskaren Karin S. Lindelöf till Västerås stadsbiblioteket för att tala om boken I tjejers spår – för framtids segrar: Om tjejlopp och villkor för kvinnors motionsidrottande. Motionslopp för kvinnor, så kallade tjejlopp, lockar hundratusentals deltagare varje år och marknadsförs ofta med ord som gemenskap, fest och glädje – utan jäkt och stress. Vad säger dessa lopp om vårt samhälle och vår kultur? Vilka villkor omgärdar tjejloppen och vilka konsekvenser får de i förlängningen – för jämställdheten och könsrelationerna i samhället, för motionsidrotten och för de möjliga sätten att motionera som kvinna?
 Etnologen och genusforskaren Karin S. Lindelöf har tillsammans med Annie Woubes studerat fenomenet tjejlopp från 1980-talet och fram till idag med utgångspunkt från mängder av skriftliga och muntliga berättelser, egna observationer och upplevelser av olika lopp samt ett stort medie- och arkivmaterial.
 I föredraget berättar hon tjejloppens historia, vänder och vrider på begreppet ”tjej” och undersöker det spänningsfält mellan befrielse och begränsning som kan uppstå i loppens enkönade rum.

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Hörsalen
Entré: Fri entré
Klockan: 12.00 - 12.45
Arrangör: Västerås stadsbibliotek

 

Datum 2019-06-03

Böcker vi borde ha läst

test

Har du inte läst alla böcker du borde ha läst? Lugn, det har inte vi heller! I vår har du chansen att läsa ikapp bland klassikerna, bredda din bildning och dämpa ditt dåliga samvete tillsammans med våra bibliotekarier Hanna Jenssen och Åsa Eliasson som valt bland sina travar med oförtjänt (?) olästa böcker. Inga förkunskaper, inga pekpinnar, inga garantier att du kommer att tycka om boken – men nu kan du i alla fall stoltsera med att du har läst den! Alla träffar är fristående, kom på den eller de du vill.
Inför tillfället har vi alla läst: Burgers dotter av Nadine Gordimer.

Plats: Västerås stadsbibliotek
Lokal: Tranströmerrummet
Entré: Fri entré
Klockan: 17.00 - 18.00
Arrangör: Västerås stadsbliotek

 

Datum 2019-06-04

Logga in

Program

theme-footer

moveEventStartDate