Riksdagstryck

Riksdagstryck

eMedborgarveckan 8-14 oktober 2018.

På IT-center på huvudbiblioteket uppmärksammar vi eMedborgarveckan genom att erbjuda en rad tillfällen där du kan lära dig något nytt, få veta vilka tjänster vi erbjuder eller få hjälp att komma igång med surfplattan. Du kan också komma och höra om bankernas digitala tjänster, och säkerheten kring dessa.
 

Program på IT-Center, huvudbiblioteket :

Måndag 8/10
Kl 15-16 Kom igång med Google Drive! Allt du behöver, överallt. Med Drive har du alltid dina saker med dig. Det går att ordna, redigera och dela filer och dokument från alla datorer på drive.google.com eller på språng med mobilappen Drive.
 
Tisdag 9/10 
Kl 15-16 Vi berättar om hur du surfar säkert och vad du ska tänka på vid källkritik på internet. Öva upp ditt källkritiska tänkande på internet och börja surfa säkert.
 
Kl 16-17 Bankernas digitala tjänster
Den digitala världen har påverkat, och kommer att påverka, hur vi konsumerar varor och tjänster. Therese Flöijer från Swedbank berättar om vilka tjänster bankerna erbjuder samt om vad man kan behöva tänka på när det gäller säkerhet. OBS! i Hörsalen
 
Onsdag  10/10
App-Café kl 15-17 Vi bjuder på kaffe och pratar om bra appar i vardagen.  Behöver du hjälp att komma igång med Swish, Bank-id eller att ladda ner e-böcker? Vi hjälper dig med din smartphone och surfplatta. Vi som hjälper dig pratar svenska, engelska, kurdiska eller arabiska. Kl 15-17 Drop-In talböcker. Här får du information om olika sätt att låna och läsa talböcker. Du hittar Läs- och skrivstugan vid IT-center, på fackbibliotekets nedre plan. 
 
Torsdag 11/10
Kl 16-17 Kom och få hjälp med att läsa e-böcker, e-ljudböcker eller e-tidskrifter. Vi hjälper dig komma att komma igång eller om det strular med din surfplatta. 
 
Fredag 12/10
Kl 15-16 Vi har hundratals tidskrifter från hela världen på en mängd olika språk, kom och lär dig hur du tar del av den här digitala skatten. Vi visar vår tidningstjänst Library Press Display. 
 

Fri entré.
Varmt välkommen.

 

 

Sök

theme-footer