bvc

BVC-grupper

BVC-grupper

Biblioteket samarbetar med BVC och bjuder in alla nyblivna föräldrar till ett möte med oss. Vi berättar om biblioteket och visar vad som finns som kan glädja eller stödja dig som förälder i din relation till ditt barn eller dig själv i en ny livssituation.

För de yngsta har vi:
Pekböcker, småbarnsböcker, rim & ramsor, sångböcker, bilderböcker. Vi har också sånger, ramsor och sagor på cd.

Boken är ett av de bästa redskapen när ditt barn ska lära sig språket.

Att läsa högt, leka med rim och ramsor och att sjunga sånger tillsammans hjälper ditt barn att härma dig, att ha kul med ljud och att forma ord.

Att samtala om det ni läser eller ser på bilder uppmuntrar barnet till att prata. Om du lyssnar på ditt barn, så att det känner att det är viktigt vad det försöker säga, blir det ännu mer motiverat att uttrycka sig. En stor del av vår identitet för resten av livet ligger i språket.

Att läsa berättelser och sagor är bra för att känna igen och förstå sig själv eller för att tvärtom lära om andra som lever under andra omständigheter och deras känsloliv. För fantasi och empati.

För dig som vuxen har vi:
Böcker före, under och efter graviditeten. Böcker om att vara förälder, allt från småbarnsåren till tonåren. Om mat, uppfostran, sömn, språket, babymassage. Tidskrifter, t ex Vi föräldrar.

theme-footer