Bokakuten

Bokakuten

Utforska dig själv och världen.

Skönlitteraturen kan ge tröst och lindring. Men litteratur är också fakta, ett vapen mot desinformation och den perfekta medicinen för dig som vill utveckla ditt kritiska tänkande. 
 

Under 2018 bjuder vi in till en serie öppna boksamtal på huvudbiblioteket på Västerås stadsbibliotek. Tillsammans utforskar vi oss själva och världen. Vad händer när romanen möter faktaboken? Hur kan litteraturen hjälpa oss förstå oss själva och vår omvärld?
 

Välkommen till Bokakuten!


Inför varje träff läser vi en roman och en faktabok och träffas sedan för att diskutera dessa tillsammans. Vid varje boksamtal får du även med dig en läsordination från våra Bokakutsexperter -  ett bokrecept med förslag på vidare läsning och fördjupning. 
 

När var och hur?


Vi möts i entrén på Fackbiblioteket. Följande träffar är inplanerade under våren: 


Måndag 18/2 2019 
Samtalstema: Ensamhet
LäsNuckan av Malin Lindroth eller Elva sorters ensamhet av Richard Yates samt Du är inte ensam om att känna dig ensam! av Johanna Wahlgren eller Själv av Linus Jonkman.  


Måndag 15/4 2019
Samtalstema: Klimatkatastrof
Läs: Blå av Maja Lunde eller Ett nytt Atlantis av Ursula K. Le Guin samt Klimatetik av Bengt Brülde eller Bevare mig väl: en klimatantologi av Kitty Ehn och tolv andra.


Måndag 10/6 2019
Samtalstema: Känslornas värld
Läs: Förnuft och känsla av Jane Austen samt Känslornas revolution: kärlek, ilska och lycka på 1970-talet eller Så skapas känslor: hjärnans hemliga liv av Lisa Feldman Barrett


Anmälan
Anmäl dig till ett eller flera av boksamtalen genom att mejla eller ringa någon av oss: 

Åsa Eliasson
Bibliotekarie
telefon: 021-39 46 74
e-post: [asa.marie.eliasson@vasteras.se]Pascale Ruault-Kaddani
Bibliotekarie
telefon: 021-39 46 55
e-post: [pascale.ruault.kaddani@vasteras.se]
 
 

theme-footer