Bäckby bibliotek

bäckby bibliotek, toppbild

Bäckby bibliotek

Sommaröppettider v.25-33

Måndag-tisdag: 10.00-15.00
Torsdag: 12.00-18.00

Bäckby bibliotek

Bäckby bibliotek ligger i Bäckbyhuset vid Bäckby torg. Hos oss kan du läsa och låna böcker, tidningar, ljudböcker, talböcker, storstilsböcker och böcker på lättläst svenska. Vi har också filmer, TV-spel och brädspelsom går att låna.

Många av våra besökare talar fler språk än svenska och därför har vi böcker på olika språk, både för barn och vuxna. Du kan också använda våra datorer och göra utskrifter eller kanske slå dig ner för en stunds läsning eller för att spela ett spel. Det finns också några sittplatser med bord där det går bra att till exempel sitta och studera. Vi har ett aktivitetsrum som går att boka om du skulle behöva ett rum för till exempel ett möte.

Du tar dig enkelt till Bäckby bibliotek med buss nummer 1 eller 11. Närmaste parkering finns bakom ICA-affären på Bäckby torg. Det finns två ingångar till biblioteket: en från torget och en inifrån Bäckbyhuset. Båda ingångarna är tillgänglighetsanpassade. I anslutning till biblioteket finns en tillgänglighetsanpassad toalett.

Delta gärna i någon av våra aktiviteter på biblioteket! T.ex. kostnadsfri juridisk rådgivning, lättläst bokcirkel och arabisk bokträff. Klicka på länken nedan för mer information.

Klarar du dig på egen hand i biblioteket?

På tisdagar och onsdagar har vi målgruppsaktiviteter kl. 15-16:30 (se länk nedan). Då är biblioteksdörren öppen och du är välkommen in, men personalen kan vara upptagen med aktiviteterna.

 

Öppettider

På gång på Bäckby bibliotek

Bäckby bibliotek

Bäckby centrum
Välljärnsgatan 492
724 73, Västerås
Telefon: 021-39 80 64
E-post: backby.bibliotek@vasteras.se

 

Sök

theme-footer