Sök

 • Vattenmannen och Speed Lördag 17 augusti bjuder vi in till stor avslutning av sommarboken 2019 på Västerås stadsbibliotek. Klockan 13.00 drar showen igång med Vattenmannen och Speed. Vi känner på oss att vädret blir fint och att vi håller till ute i botaniska trädgården, så ta gärna med filt och picknick.


  Alla är välkomna!

 • Behöver du juridisk rådgivning? Är det kanske något du undrar över som en advokat skulle kunna hjälpa dig med? Under våren fortsätter vi samarbetet med advokatbyrån Juristdomänen. Vi erbjuder 15 minuters kostnadsfri juridisk rådgivning på Bäckby bibliotek.


  Du ringer och bokar en tid på tel. 020-12 11 05.

 • Bokakuten Skönlitteraturen kan ge tröst och lindring. Men litteratur är också fakta, ett vapen mot desinformation och den perfekta medicinen för dig som vill utveckla ditt kritiska tänkande.

  Under höstterminen bjuder vi in till en serie öppna boksamtal på huvudbiblioteket på Västerås stadsbibliotek. Tillsammans utforskar vi oss själva och världen. Vad händer när romanen möter faktaboken? Hur kan litteraturen hjälpa oss förstå oss själva och vår omvärld?

  Välkommen till Bokakuten! Klicka på bilden för att läsa mer och anmäla dig!

 • Låna strömmande film via biblioteket Du kan låna tre filmer i månaden och se den nedladdade filmen så mycket du vill under 48 timmar. Allt du behöver är ett bibliotekskort. Helt kostnadsfritt förstås!


  Klicka på bilden för att läsa mer och komma igång!

 • Nu får du extra hjälp med IT och appar Ny teknik - känns det krångligt? Nu kan du få hjälp i stadsbibliotekets IT-hjälp och App-hjälp. Ta med dig din bärbara dator, surfplatta, läsplatta eller telefon så hjälper vi dig. Du kan få hjälp på svenska, arabiska eller kurdiska.


  Klicka på bilden för tider. Välkommen!

 • Ögonblick av evig tid. Raritetskabinettet är en permanent utställning om Stiftsbibliotekets 700 åriga historia. Se böcker från 1400-talet, handskrifter, Gustav Vasas bibel, Rudbeckius upp och nedvända världskarta och mycket mer. Föremålen byts regelbundet, så det finns ofta nytt att upptäcka. Välkommen in! Raritetskabinettet hittar du på Fackbiblioteket plan 2.

Höstens Bibliogram

Nu kan du hämta höstens Bibliogram på ditt Bibliotek!

Det är en fullspäckad höst som väntar. Ta redan nu del av de bokningsbara barnprogrammen. De finns på sid 6-7 i Bibliogram och platser bokas från 3 september.

Klicka här för att se Bibliogram som pdf

 

Höst med bussen

Höstterminen 2019 är vi väldigt glada att hälsa ett tiotal nya förskolor välkomna till våra turer.

Vi är nu mitt i vårt utvecklingsarbete för att kunna ta emot vår nya bokbuss till vårterminen 2020. Hör gärna av er med synpunkter och idéer till oss om hur du tycker att bokbussverksamheten borde utvecklas.

Klicka här för att se tider och hållplatser

Västerås Litteraturfestival 2019

Lördag den 19 oktober 2019 hälsar vi er varmt välkomna till den andra upplagan av Västerås Litteraturfestival.

En festival med det litterära samtalet i fokus. Vi vill genom litteraturfestivalen stärka den lokala identiteten och öppna upp mot världen.

 

Barnens botaniska

Barnens botaniska har semesteruppehåll vecka 33 och 34. Men sedan kör vi på igen vecka 35 med massor av pyssel, upptåg och skoj!


Ta gärna med matsäck/fika och en filt att sitta på. Alla deltar kostnadsdfritt, så det är bara att komma och vara med

Klicka här för att se tider och datum!

 

Världens bibliotek

I Världens bibliotek hittar du e-böcker och ljudböcker på arabiska, persiska, somaliska, tigrinska, bosniska, kroatiska och serbiska.

Världens bibliotek är öppet för alla i Sverige. Du behöver bara registrera dig med din e-postadress.

Prova Världens bibliotek här

 

Cineasterna - Låna strömmande film gratis

Titta på strömmande film gratis via biblioteket. Allt du behöver är ett bibliotekskort, en internetuppkoppling och en dator, mobil eller surfplatta.På Cineasterna finns närmare 2000 kvalitetsfilmer. Det är lätt att komma igång. Följ länken nedan. Välj Västerås stadsbibliotek och gå vidare. Välj film, du kan söka på genre, årtal eller språk. Innan filmen startar måste du knappa in ditt personnummer eller bibliotekskortnummer och pinkod och så är filmkvällen igång. Utforska cineasterna och upptäck en fantastisk filmskatt. 

Läs mer om Cineasterna här

 

Följ oss!