Hoppa till innehåll
 • FN-dagen På FN-dagen, tisdag 24 oktober, bjuder Västerås FN-förening in till öppet möte med sång, dans och föreläsning. Det bjuds även på fika. Välkomna!


  I huvudbibliotekets hörsal från 18.00.

 • Ögonblick av evig tid. Raritetskabinettet är en permanent utställning om Stiftsbibliotekets 700 åriga historia. Se böcker från 1400-talet, handskrifter, Gustav Vasas bibel, Rudbeckius upp och nedvända världskarta och mycket mer. Föremålen byts regelbundet, så det finns ofta nytt att upptäcka. Välkommen in!
 • Årets litteraturpristagare Nobelpriset i litteratur år 2017 tilldelas den engelske författaren Kazuo Ishiguro "som i romaner med stark känslomässig verkan har blottat avgrunden under vår skenbara hemhörighet i världen”.


  Här kan du reservera Ishiguros böcker på Västerås stadsbibliotek.

 • Alltid öppet på webben Även när våra bibliotekshus är stängda kan du använda våra digitala tjänster på webben. Du kan läsa tidningar, tidskrifter och låna e-böcker och ljudböcker. Dygnet runt, alla dagar i veckan. Klicka på bilden för att komma till våra e-tjänster.
 • Hela programmet för jubileumsåret Den 11 juli 1317 nedtecknades det äldsta kända beviset för ett ”offentligt” bibliotek (för studerande och präster). Ärkebiskop Olof vidimerade en avskrift daterad 21 maj samma år. I avskriften redogör biskop Israel Erlandi i Västerås för den egendom som kyrkan har förvärvat. Här börjar berättelsen om ett stiftsbibliotek i Västerås. I år firar vi Stiftsbibliotekets 700-årsjubileum på flera olika sätt. Listan kommer att fyllas på under året. Klicka på bilden till vänster för att se stadsbibliotekets program med anledning av Västerås jubileumsår 2017.
 • Litteraturstipendium! Nu är det hög tid att söka Bokens dags litteraturstipendium! Skriver du och har anknytning till Västmanland? Välkommen att skicka in din ansökan. Har du sökt förut men inte fått stipendiet? Sök igen!  Bokens Dag arrangeras den 28 oktober och mer information hittar du på Bokens Dags hemsida.  Klicka på bilden för att läsa mer om Bokens dag

Barnens program

Barnens program för hösten är här! Pinnar, svampar, sånger, trolleri, lamm och krokodiler kommer alla på något vis finnas med i barnens höst på biblioteket. Evenemangen har ett begränsat antal platser.

Hämta ditt program på något av Västerås bibliotek eller följ länken här under.

Här hittar du barnens program för hösten 2017

 

Läs tidskrifter och tidningar på biblioteket

Varje vardag kl. 09:00 öppnar fackavdelningen på huvudbiblioteket sina dörrar för tidningsläsning. Västerås stadsbibliotek prenumererar på ca 650 olika tidningar och tidsskrifter. Vi har utländska tidningar och tidskrifter på ett tjugotal språk.

Med databasen Library Press Reader får du tillgång till digitala dagstidningar och tidskrifter från hela världen. Du når databasen från vilken dator som helst. Du loggar in med ditt bibliotekskort. 

Läs mer och tidskrifter och tidningar här.

 

Följ oss!    

Öppettider

Skaffa lånekort

Ny i Sverige/New in Sweden