Hoppa till innehåll
 • Jazzkonsert med MANTRA Mantra är en nyskapad septett från Skurups folkhögskola. Repertoaren består av både jazzklassiker och eget material. Genom att blanda tradition med nutid hoppas bandet på att skapa ett eget sound.


  Torsdag 25 januari på huvudbiblioteket klockan 11.45-12.30.

 • Bokakuten Skönlitteraturen kan ge tröst och lindring. Men litteratur är också fakta, ett vapen mot desinformation och den perfekta medicinen för dig som vill utveckla ditt kritiska tänkande.

  Under 2018 bjuder vi in till en serie öppna boksamtal på huvudbiblioteket på Västerås stadsbibliotek. Tillsammans utforskar vi oss själva och världen. Vad händer när romanen möter faktaboken? Hur kan litteraturen hjälpa oss förstå oss själva och vår omvärld?

  Välkommen till Bokakuten! Klicka på bilden för att läsa mer och anmäla dig!

 • Låna strömmande film via biblioteket Nu kan du som låntagare låna strömmande film. Du kan låna fyra filmer i månaden och se den nedladdade filmen så mycket du vill under 48 timmar.


  Klicka på bilden för att komma igång!

 • Nu får du extra hjälp med IT och appar Ny teknik - känns det krångligt? Nu kan du få hjälp i stadsbibliotekets IT-hjälp och App-hjälp. Ta med dig din bärbara dator, surfplatta, läsplatta eller telefon så hjälper vi dig. Du kan få hjälp på svenska, arabiska eller kurdiska.


  Klicka på bilden för tider. Välkommen!

 • VIP-träffarnas boktips Missade du våra välbesökta VIP-träffar i år?

  Här hittar du alla böcker som våra bibliotekarier presenterade. Låna, reservera, inspireras! Klicka på bilden för att komma till boktipsen!

 • Ögonblick av evig tid. Raritetskabinettet är en permanent utställning om Stiftsbibliotekets 700 åriga historia. Se böcker från 1400-talet, handskrifter, Gustav Vasas bibel, Rudbeckius upp och nedvända världskarta och mycket mer. Föremålen byts regelbundet, så det finns ofta nytt att upptäcka. Välkommen in!
 • Hela programmet för jubileumsåret Den 11 juli 1317 nedtecknades det äldsta kända beviset för ett ”offentligt” bibliotek (för studerande och präster). Ärkebiskop Olof vidimerade en avskrift daterad 21 maj samma år. I avskriften redogör biskop Israel Erlandi i Västerås för den egendom som kyrkan har förvärvat. Här börjar berättelsen om ett stiftsbibliotek i Västerås. I år firar vi Stiftsbibliotekets 700-årsjubileum på flera olika sätt. Listan kommer att fyllas på under året. Klicka på bilden till vänster för att se stadsbibliotekets program med anledning av Västerås jubileumsår 2017.

Barnens program

Barnens program för våren är här! Mycket spännande finns på programmet och platser går att boka fr.o.m 15 januari kl. 10.00. Alla program har begränsat antal platser, så skynda er att boka. 

Hämta ditt program på något av Västerås bibliotek eller följ länken här under.

Här hittar du vårens program som pdf

Läs mer om vår barnverksamhet

Läs tidskrifter och tidningar på biblioteket

Varje vardag kl. 09:00 öppnar fackavdelningen på huvudbiblioteket sina dörrar för tidningsläsning. Västerås stadsbibliotek prenumererar på ca 650 olika tidningar och tidsskrifter. Vi har utländska tidningar och tidskrifter på ett tjugotal språk.

Med databasen Library Press Reader får du tillgång till digitala dagstidningar och tidskrifter från hela världen. Du når databasen från vilken dator som helst. Du loggar in med ditt bibliotekskort. 

Läs mer och tidskrifter och tidningar här.

 

Följ oss!    

Öppettider

Skaffa lånekort

Ny i Sverige/New in Sweden