Hoppa till innehåll
  • Huvudbiblioteket stängt 28-31 augusti. Med nyöppningen den 1 september kommer en ny inspirerande och välkomnande entré ha tagit plats. Vi upprättar ett IT-center på fackavdelningen och får besök av bokbussen. Mer information om nyöppningen får du genom att klicka på bilden. Våra stadsdelsbibliotek har öppet som vanligt under denna period och där finns möjlighet till utskrifter, kopiering och givetvis även böcker, filmer, spel och allt annat som hör ett bibliotek till.
  • Sanna och Kristoffer En sång- och gitarrduo som tillsammans skapar genuina och innerliga arrangemang av välkända låtar med tyngdpunkt på text och känsla. På huvudbibliotekets musikavdelning tors. 24/8 klockan 18.00. Välkomna!
  • Ögonblick av evig tid. Raritetskabinettet är en permanent utställning om Stiftsbibliotekets 700 åriga historia. Se böcker från 1400-talet, handskrifter, Gustav Vasas bibel, Rudbeckius upp och nedvända världskarta och mycket mer. Föremålen byts regelbundet, så det finns ofta nytt att upptäcka. Välkommen in!
  • Vi har nåt kostnadsspärren för månadens e-bokslån E-böcker går att låna som vanligt igen 1 september.
  • Alltid öppet på webben Även när våra bibliotekshus är stängda kan du använda våra digitala tjänster på webben. Du kan läsa tidningar, tidskrifter och låna e-böcker och ljudböcker. Dygnet runt, alla dagar i veckan. Klicka på bilden för att komma till våra e-tjänster.
  • Hela programmet för jubileumsåret Den 11 juli 1317 nedtecknades det äldsta kända beviset för ett ”offentligt” bibliotek (för studerande och präster). Ärkebiskop Olof vidimerade en avskrift daterad 21 maj samma år. I avskriften redogör biskop Israel Erlandi i Västerås för den egendom som kyrkan har förvärvat. Här börjar berättelsen om ett stiftsbibliotek i Västerås. I år firar vi Stiftsbibliotekets 700-årsjubileum på flera olika sätt. Listan kommer att fyllas på under året. Klicka på bilden till vänster för att se stadsbibliotekets program med anledning av Västerås jubileumsår 2017.
  • Meröppet igen Äntligen fungerar Skiljebos meröppna bibliotek som vanligt igen. Varmt välkommen till oss! Klicka på bilden för att läsa mer om Meröppet

Barnens program

Barnens program för hösten är här! Pinnar, svampar, sånger, trolleri, lamm och krokodiler kommer alla på något vis finnas med i barnens höst på biblioteket. Evenemangen har ett begränsat antal platser. Platsbokningen öppnar måndag 14 augusti kl. 10.00.

Hämta ditt program på något av Västerås bibliotek eller följ länken här under.

Här hittar du barnens program för hösten 2017

 

Läs tidskrifter och tidningar på biblioteket

Varje vardag kl. 09:00 öppnar fackavdelningen på huvudbiblioteket sina dörrar för tidningsläsning. Västerås stadsbibliotek prenumererar på ca 650 olika tidningar och tidsskrifter. Vi har utländska tidningar och tidskrifter på ett tjugotal språk.

Med databasen Library Press Reader får du tillgång till digitala dagstidningar och tidskrifter från hela världen. Du når databasen från vilken dator som helst. Du loggar in med ditt bibliotekskort. 

Läs mer och tidskrifter och tidningar här.

 

Följ oss!    

Öppettider

Skaffa lånekort

Ny i Sverige/New in Sweden