Hoppa till innehåll
  • Sandmandala Den tibetanska buddistiska munken Nima Gyalan konstruerar en Chenrezig Mandala av sand för att tillföra fred, kärlek och medkänsla till världen. I Stadsbibliotekets hörsal med start onsdag 31 maj klockan 10.00. Avslutning fre. 2 juni då sandmandalan läggs i Svartån. Arr: Studieförbundet Vuxenskolan.
  • Dags för dramaavslutning Under våren har biblioteket haft dramaworkshop för nyanlända gymnasieungdomar. Måndag 29:e maj är det avslutning då det kommer spelas en pjäs i huvudbibliotekets hörsal. Välkomna att titta! Evenemanget börjar klockan 16 och håller på i ca. en timme.
  • Alltid öppet på webben Även när våra bibliotekshus är stängda kan du använda våra digitala tjänster på webben. Du kan läsa tidningar, tidskrifter och låna e-böcker och ljudböcker. Dygnet runt, alla dagar i veckan. Klicka på bilden för att komma till våra e-tjänster.
  • Hela programmet för jubileumsåret Den 11 juli 1317 nedtecknades det äldsta kända beviset för ett ”offentligt” bibliotek (för studerande och präster). Ärkebiskop Olof vidimerade en avskrift daterad 21 maj samma år. I avskriften redogör biskop Israel Erlandi i Västerås för den egendom som kyrkan har förvärvat. Här börjar berättelsen om ett stiftsbibliotek i Västerås. I år firar vi Stiftsbibliotekets 700-årsjubileum på flera olika sätt. Listan kommer att fyllas på under året. Klicka på bilden till vänster för att se stadsbibliotekets program med anledning av Västerås jubileumsår 2017.

Sommarboken

Nu är det dags för Sommarboken igen. En fullmatad sommarlovsaktivitet, där du som är mellan 7 och 12 år kan delta. I år kommer samtliga bibliotek i Västerås hålla serieworkshop med serietecknare Marcus Ivarsson. Dessutom har alla bibliotek lite olika spännande teman. Välkommen!

Läs mer om var och när du kan vara med på sommarboken här.

 

Följ oss!    

Öppettider

Skaffa lånekort

Ny i Sverige/New in Sweden