Hoppa till innehåll

Barn och föräldrar, toppbild

Litteralajk in spejs

Rymdmaxa ditt läslov. Delta i Västerås stadsbiblioteks litteraturfestival som riktar sig mot barn och unga. Temat för i år är rymden. Biblioteket tar er med på en intergalaktisk resa i både fantasin och verkligheten. 

Västerås stadsbibliotek och Västerås stad bjuder in till fullspäckad läslovsvecka 26 oktober - 2 november. Vårt stora läsfrämjande evenemang för barn och unga beger sig alltså ut i rymden. Med på resan kommer alla som vill fylla sitt läslov med rymdaktiviteter. Du kommer att kunna prova på rollspel, åka på observatorieresa till Åkesta, få massor av lästips, se på film, pyssla, vara med i workshops, se teater och en himla massa mer. Allt avslutas med ett magnifikt rymdrejv i Hörsalen på huvudbiblioteket.

Alla aktiviteter under Litterlajk är kostnadsfria och det är bara att komma och vara med. Vissa aktiviteter kommer dock ha begränsat antal platser, så anmälan med mottot först till kvarn kommer gälla. Fullständigt program kommer presenteras på denna sida så fort det är klart.

 

Litteralajks novelltävling

Redan nu kan du börja resa i rymden. Var med i Litteralajks novelltävling som pågår fram till den 22 oktober. Välj ett av fem olika scenarion som du hittar i länken nedan. Under Litteralajk kommer sedan vinnare i ålderskategorierna 8-12 och 13-17 att utses. Vinnarna får sin berättelse utskickad i rymden samt fint bokpris. Ett urval av de bästa historierna kommer finnas att läsa på alla stadens bibliotek. Skicka ditt bidrag till: david.wegemo@vasteras.se eller lämna det i en informationsdisk på ditt närmaste bibliotek (Bokbussen, Bäckby, Huvudbiblioteket, Råby, SKiljebo, Viksäng eller Önsta-Gryta bibliotek)

Scenarion och tävlingsregler för novelltävlingen hittar du här