Hoppa till innehåll

Bokakuten

Utforska dig själv och världen.

Skönlitteraturen kan ge tröst och lindring. Men litteratur är också fakta, ett vapen mot desinformation och den perfekta medicinen för dig som vill utveckla ditt kritiska tänkande. 
 

Under 2018 bjuder vi in till en serie öppna boksamtal på huvudbiblioteket på Västerås stadsbibliotek. Tillsammans utforskar vi oss själva och världen. Vad händer när romanen möter faktaboken? Hur kan litteraturen hjälpa oss förstå oss själva och vår omvärld?
 

Välkommen till Bokakuten!


Inför varje träff läser vi en roman och en faktabok och träffas sedan för att diskutera dessa tillsammans. Vid varje boksamtal får du även med dig en läsordination från våra Bokakutsexperter -  ett bokrecept med förslag på vidare läsning och fördjupning. 
 

När var och hur?


Vi möts i entrén på Fackbiblioteket. Följande träffar är inplanerade under hösten: 


Måndag 10/9 2018. 
Samtalstema: Artificiell Intelligens
Läs: Sången ur det kinesiska rummet av Sam Ghazi eller KoMo av Pontus Joakim Olofsson samt Superintelligens av Nick Bostrom. 


Måndag 29/10 2018
Samtalstema: Äldreomsorg
Läs: Jag ska egentligen inte jobba här av Sara Beischer eller Varje dag är en vårdskandal av Sebastian Lönnlöv samt Vem ska ta hand om mamma av Anna Bäsén eller Älskade äldreomsorg av Jan Blomström


Måndag 3/12 2018
Samtalstema: Mannen
Läs: Adonis av Jens Liljestrand eller Tio lektioner i manlighet av David Qviström samt Göra män av Mats Söderlund eller Testosterone Rex: myten om våra könade hjärnor av Cordelia Fine 


Anmälan
Anmäl dig till ett eller flera av boksamtalen genom att mejla eller ringa någon av oss: 

Åsa Eliasson
Bibliotekarie
telefon: 021-39 46 74
e-post: [asa.marie.eliasson@vasteras.se]Pascale Ruault-Kaddani
Bibliotekarie
telefon: 021-39 46 55
e-post: [pascale.ruault.kaddani@vasteras.se]