Skip to Content
 • Tre festivaler i oktober! I oktober är det hela tre festivaler på Västerås stadsbibliotek. Först ut är Melodinosauriefestivalen som du kan läsa mer om i barnens program. Lördag den 20 oktober är det premiär för Västerås litteraturfestival. På höstlovet är det så dags för Litteralajk som är en återkommande litteraturfestival för barn och unga som i år beger sig ut i rymden. Har du frågor om något evenemang? Kontakta ditt närmsta bibliotek.
 • Höstens Bibliogram är här! Nu är programmet för hösten klart. Det blir en fullspäckad höst med mycket demokrati, författarbesök, musik, barnprogram och en himla massa annat bra. Det tryckta programmet kommer börja levereras till biblioteken från tryckeriet på måndag 20 augusti, så skynda er förbi och hämta ett rykande färskt exemplar. Klicka på bilden för att se hela Bibliogram som pdf.
 • Västerås Litteraturfestival Lördagen den 20 oktober öppnar vi dörrarna för Västerås stadsbiblioteks första litteraturfestival. En festival i läsandets och litteraturens tecken. Biblioteket fylls av utställare, barnaktiviteter, föredrag och en öppen scen där författare själva kan presentera sina böcker och avslutas med författarbesök i Hörsalen på huvudbiblioteket.


  Västerås litteraturfestival är ett samarrangemang mellan Västerås stadsbibliotek, ABF Västerås och Skådebanan Västmanland. Klicka på bilden för att läsa mer om festivalen.

 • Behöver du juridisk rådgivning? Är det kanske något du undrar över som en advokat skulle kunna hjälpa dig med? Under hösten fortsätter vi samarbetet med advokatbyrån Juristdomänen. Vi erbjuder 15 minuters kostnadsfri juridisk rådgivning på Bäckby bibliotek.


  Du ringer och bokar en tid på tel. 020-12 11 05.

 • Bokakuten Skönlitteraturen kan ge tröst och lindring. Men litteratur är också fakta, ett vapen mot desinformation och den perfekta medicinen för dig som vill utveckla ditt kritiska tänkande.

  Under 2018 bjuder vi in till en serie öppna boksamtal på huvudbiblioteket på Västerås stadsbibliotek. Tillsammans utforskar vi oss själva och världen. Vad händer när romanen möter faktaboken? Hur kan litteraturen hjälpa oss förstå oss själva och vår omvärld?

  Välkommen till Bokakuten! Klicka på bilden för att läsa mer och anmäla dig!

 • Låna strömmande film via biblioteket Nu kan du som låntagare låna strömmande film. Du kan låna tre filmer i månaden och se den nedladdade filmen så mycket du vill under 48 timmar.


  Klicka på bilden för att komma igång!

 • Nu får du extra hjälp med IT och appar Ny teknik - känns det krångligt? Nu kan du få hjälp i stadsbibliotekets IT-hjälp och App-hjälp. Ta med dig din bärbara dator, surfplatta, läsplatta eller telefon så hjälper vi dig. Du kan få hjälp på svenska, arabiska eller kurdiska.


  Klicka på bilden för tider. Välkommen!

 • Ögonblick av evig tid. Raritetskabinettet är en permanent utställning om Stiftsbibliotekets 700 åriga historia. Se böcker från 1400-talet, handskrifter, Gustav Vasas bibel, Rudbeckius upp och nedvända världskarta och mycket mer. Föremålen byts regelbundet, så det finns ofta nytt att upptäcka. Välkommen in!

eMedborgarveckan

eMedborgarveckan äger rum 8-14 oktober. Besök vårt IT-Center under veckan och ta del av vårt utbud gällande digital delaktighet. Den digitala världen påverkar mycket i vår vardag. Känner du att du behöver stöd och hjälp i den digitala djungeln. Besök oss under veckan så hjälper vi er på rätt väg. Välkommen

Läs mer om vad som händer här.

 

Litteralajk

Rymdmaxa ditt läslov. Delta i Västerås stadsbiblioteks litteraturfestival som riktar sig mot barn och unga. Temat för i år är rymden. Biblioteket tar er med på en intergalaktisk resa i både fantasin och verkligheten. Västerås stadsbibliotek och Västerås stad bjuder in till fullspäckad läslovsvecka 27 oktober - 2 november.

Redan nu kan du börja resa i rymden. Är du mellan 8 och 17 år kan du vara med i Litteralajks novelltävling som pågår fram till den 22 oktober.

Klicka här om du vill läsa mer om Litteralajk

Följ oss!    

Öppettider

Skaffa lånekort

Ny i Sverige/New in Sweden