• Vill du uppträda
  hos oss på Kulturnatten?
  Kulturnatten den 20 september är kvällen då vi fyller biblioteket med musik, dans, teater, konst, spel och en massa annat. Då har vi också vår årliga bokförsäljning.
  Är du intresserad av att delta som artist eller utställare? Kontakta Jesper Zels, jesper.zels@vasteras.se, 021-39 46 44
 • Vad kostar
  ditt klimat?
  Har du en bordsfläkt i gång för att få svalka? Eller infravärmare för att kunna sitta ute lite längre på kvällarna? Låna en energimätare av oss, så kan du räkna ut hur mycket det kostar att ha dem igång på full effekt. Naturligtvis kan du även mäta energiförbrukningen på andra elektriska apparater.
 • Har du nya
  uppgifter?
  Glöm inte att logga in och ändra dina uppgifter på "Mina sidor" om du byter telefonnummer eller e-postadress. Namn- och adressändringar går för närvarande inte att ändra själv, men om du besöker oss, mejlar eller ringer och meddelar ändringen så fixar vi det!
 • Sommarlov + serier = sant Har du sommarlov och längtar efter att läsa? Tycker du att det är tråkigt när en bok tar slut? Då har barn- och ungdomsavdelningen på huvudbiblioteket lösningen för dig: Färdigpackade högar med böcker som hör ihop. Välkommen in - kanske hittar du en ny favoritserie!

  PS. Serieläsning funkar även för dig som har semester. Kom in och fråga på något av våra bibliotek om du behöver tips på en trilogi eller två. DS.
 • Vill du läsa
  något på stranden?
  Du får flera veckors längre lånetid under sommaren! Under tiden 2 juni till 27 juli är det 8 veckor. 28 juli till 17 augusti är det 6 veckor.

  Ska du vara bortrest en längre period och har reserverat något så går det att frysa kontot tills du är tillbaka. Du behåller din plats i kön.
  Klicka på bilden till vänster
  för att läsa mer!
 • Sugen på
  att resa?
  Välkommen med på höstens temacirkel under temat "Musikaliska resor". Inspiration har vi den här gången fått av Bobo Karlssons personliga storstadsskildringar "Urban safari" som vi tänkte varva med musik som anknyter till de olika platserna. Klicka på bilden till vänster
  för att läsa mer!
 • Slut på
  e-böcker!
  Nu är det slut på juli månads e-böcker. Du är välkommen igen fredagen den 1 augusti. Klicka på bilden till vänster
  för att läsa mer!