• Biblioteket
  - ditt val
  Onsdagen den 27 augusti startar förtidsröstningen för höstens val till kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige och riksdag. Västerås stadsbibliotek har därför utökade öppettider.

  Välkommen att lägga din röst hos oss! Och låna gärna något när du ändå är här!
  Klicka på bilden till vänster
  för att läsa mer!
 • Nyfiken på
  nya Skiljebo bibliotek?
  Sedan i början av april byggs det för fullt i Skiljebo centrum. Förutom bostäder blir det också ett nytt bibliotek. Just nu kan du se en utställning på det tillfälliga biblioteket, om hur det nya ska bli. Kanske kommer dina önskemål att bli verklighet? Klicka på bilden till vänster
  för att läsa mer!
 • Gallerian fylls
  med historia
  På lördag, den 6 september, kan du möta representanter för Västerås stadsbibliotek på Gallerian mellan klockan 11 och 15. Då arrangeras nämligen Västerås Historia i Centrum för tredje året i rad. I år är temat mat, handel och teknik. Carl Jan Granqvist håller föredrag, historikern Niklas Ulfvebrand (känd från Folkhemsturen) är dagens konferencier.

  Stadsarkivet, Arkiv Västmanland, Västerås stadsbibliotek, Västmanlands läns museum och Landstingsarkivet medverkar hela dagen. Missa inte tipspromenaden där första priset är en VIP-tur för två personer i en Volvo 245 med Niklas Ulfvebrand.
 • Har du nya
  uppgifter?
  Glöm inte att logga in och ändra dina uppgifter på "Mina sidor" om du byter telefonnummer eller e-postadress. Namn- och adressändringar går för närvarande inte att ändra själv, men om du besöker oss, mejlar eller ringer och meddelar ändringen så fixar vi det!

Följ oss!