• Möt forskare
  på fredag
  På fredag, 26/9, är det dags för ForskarFredag i Västerås. Alla är välkomna att möta forskare och ta del av deras spännande resultat, alldeles gratis.

  På Västerås stadsbibliotek anordnas tre spännande korta föreläsningar om litteratur, språk och statsvetenskap med forskare vid Mälardalens Högskola 10.15-12.00. Klockan 16.00 till 17.30 blir det Forskar Grand Prix på Culturen, Box 1 - en tävling mellan fem MDH-forskare som på kort tid ska göra den bästa presentationen av sin forskning. Kostnadsfria biljetter finns att hämta i receptionen på Västerås stadsbibliotek.
  Klicka på bilden till vänster
  för att läsa hela programmet för ForskarFredag!
 • Ge bokbussen
  ett namn
  Vi vill ge bussen ett namn. Vad tycker du att den ska heta?
  Skriv ditt förslag på en lapp och lämna till någon i personalen på ditt bibliotek eller mejla till bokbussen.stadsbibliotek@vasteras.se

  Sista inlämningsdag: 30 september.

  Vinnande förslag kommer att presenteras på www.bibliotek.vasteras.se och synas på bokbussen.
  Klicka på bilden till vänster
  för att läsa mer om bokbussen!
 • Nyfiken på
  nya Skiljebo bibliotek?
  Sedan i början av april byggs det för fullt i Skiljebo centrum. Förutom bostäder blir det också ett nytt bibliotek. Just nu kan du se en utställning på det tillfälliga biblioteket, om hur det nya ska bli. Kanske kommer dina önskemål att bli verklighet? Klicka på bilden till vänster
  för att läsa mer!
 • Har du nya
  uppgifter?
  Glöm inte att logga in och ändra dina uppgifter på "Mina sidor" om du byter telefonnummer eller e-postadress. Namn- och adressändringar går för närvarande inte att ändra själv, men om du besöker oss, mejlar eller ringer och meddelar ändringen så fixar vi det!
 • Vinn pengar på ditt skrivande! Tisdagen den 14 oktober firas Bokens Dag på Västmanlands Teater (Slottsgatan 11) i Västerås klockan 16-20.30. Då medverkar bland andra Elsa Billgren, Ninni Holmqvist, Arkan Asaad och Marianne Cedervall.

  Dessutom delas Bokens Dags litteraturstipendium ut – kanske till dig? Ansökningar ska skickas in till Anna Duberg, Västerås stadsbibliotek, 721 87 Västerås, senast 19 september.

  Mer information finns på www.bokensdag.nu.
 • Vill du bli en stjärna? Skriver du poesi eller egna låtar som du vill framföra inför publik? Anmäl dig till Västerås stadsbiblioteks Öppen scen. Den är till för musiker, sångare, komiker, poesiuppläsare och andra som kombinerar budskap med konstnärskap. Klicka på bilden till vänster
  för att läsa mer!

Följ oss!