Skip to Content
 • Fullspäckat
  program
  Mars blir något av en rekordmånad, med massor av evenemang på huvudbiblioteket. Vi inleder på måndagen 2 mars med korsordscafé och utrikespolitisk orientering. Tisdag och onsdag gästas vi av författare.

  Torsdag och fredag 5-6 mars får huvudentrén nya dörrar. Då är du välkommen in via Vasagatan eller Engelbrektsgatan i stället.

  Lördagen blir en orientalisk heldag i Café Biblan kryddad med barnprogrammen Krakel musikspektakel samt Snäckan och klaffen. Och på söndag hyllas Visans dag av Visans Vänner.
  Klicka på bilden till vänster
  för att läsa mer!
 • Steampunk på biblioteket
  1800-talets föreställningar om elektricitet och vetenskap är en av de röda trådarna i Steampunken som du kan beskåda på fackbiblioteket just nu.

  Vad hade hänt om den industriella revolutionen gjort att vi fortsatt utveckla ångmaskiner och zeppelinare istället för elektricitet och flygplan?
  Steampunken leker med tanken.

  Här finns flera ångpunkiga boktips för dig som inte kan få nog

  Klicka på bilden till vänster
  för att läsa mer!

 • Ge oss din bild
  av Västerås
  Var med i stadens största fototävling! I samband med att Västerås stad lanserar en ny webbplats har du chansen att visa din bästa bild av Västerås. Tävlingen pågår till och med den 18 mars. Första pris är en natt för två på Utter Inn. Klicka på bilden till vänster
  för att läsa mer!
 • Läs tidningar
  i din mobil
  Du vet väl att du kan läsa tidningar i din dator och i din mobil? Passa på att ladda ner e-tidningar och e-tidskrifter när du besöker huvudbiblioteket. Då finns tidningarna kvar även när du går härifrån.

  Via datorn kan du logga in på Library press display med ditt bibliotekskortsnummer och läsa tidningar från hela världen.
  Klicka på bilden till vänster
  för att läsa mer!
 • "Gilla" om du
  älskar Västerås!
  Västerås är en av finalisterna i WWFs tävling Earth Hour City Challenge 2015 och därför pågår kampanjen "We love Västerås" fram till den 28 mars (samma dag som Earth Hour inträffar).

  För att vinna måste Västerås få in röster och förslag på hur staden ska bli bättre. Kampanjen handlar mycket om klimatet men också om stolthet och kärlek gentemot sin stad och dess invånare.

  44 städer världen över är finalister och Göteborg och Eskilstuna är de andra svenska finalisterna i tävlingen.
  Klicka på bilden till vänster
  för att läsa mer!
 • Har du nya
  uppgifter?
  Glöm inte att logga in och ändra dina uppgifter på "Mina sidor" om du byter telefonnummer eller e-postadress. Namn- och adressändringar går för närvarande inte att ändra själv, men om du besöker oss, mejlar eller ringer och meddelar ändringen så fixar vi det!

Följ oss!